Metsästysalueet

 

Yliviirteen Metsästysseuran vuokra-alueet

Yliviirteen Metsästysseuran pinta-ala on noin 8300 ha. Seuran alueet sijoittuvat Kannuksen länsi puolelle Yliviirteen kylälle (Kungas-Korvela-Nikkarikoski-Roikola-Jylhä-Huuki-Krekilä-Viirre-Kortetmaa).

Tarkemmat tiedot metsästysalueesta saa sihteeriltä.

 

 

 

Yliviirteen Metsästysseuran hirvenpyyntialueet

 

 

 

 

Metsästyshistoriaa seuran alueella

 

 

2000 -luvun alkupuolella seuran rakensi talkoovoimin laavun Karhinpirtin maastoon ns. Erkin piston päähän. Laavu sijaitsee Jääräkaaran maaston tuntumassa, millä nimellä laavua myös kutsutaan.

 

Karhinpirtin maasto on saanut nimensä mukaisesti nimen pirteistä, jotka ovat vuosisatojen aikana rakennettu kyseiselle alueelle. Pirttiä ovat käyttäneet silloiset metsurit ja metsästäjät. Metsäautoteitä lähialueella ei tuona aikana vielä ollut vaan matka oli taitettava jalkaisin talviteitä pitkin.

 

Nyttemmin pirtit ovat rapistuneet ja niihin on suunniteltu peruskorjausta. Oheisen pirtin takustan maastot tunnetaan myös Kivennevan maastona, joka on mm. ollut yksi varmimmista hirvien oleskelupaikoista.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tämä pirtti sijaitsee myös Karhinpirtin maastossa Halmekankaassa. Lieneekö pirtin rakennuspaikkaan vaikuttanut myös se, että pihamaalta on löytynyt aikoinaan lähde.

Etäisyyttä pirteillä toisistaan on n. 1,5km.

 


takaisin