Mäntylä

 

 

Mäntylä

  • Valmistumisvuosi 2006
  • Päärakennuksen pinta-ala 90m² (tuvan puoli 26 m², lahtivajan puoli 47 m² ja kuisti- sekä varastotilaa 17 m²)
  • Kodan valmistumisvuosi 2010
  • Teurastamon laajennus 2013
  • Tontin pinta-ala 3700 m²
  • Osoite: Kokkolantie 420, 69100 Kannus

Yliviirteen Metsästysseuran maja, Mäntylä, sijaitsee Kannuksessa Roikolan kylällä VT 28:n varrella. Paikka on ollut vuosikausia perinteinen hirvimiesten kokoontumispaikka syksyisin. Vanhan Kotkan majan käydessä kelvottomaksi oli aika miettiä uutta paikkaa ja kämppää.

Rakennuspaikaksi oli helppo valita perinteinen tuttu paikka. Sijainniltaan Mäntylä on erinomainen paikka, sillä se sijaitsee melko lailla keskellä metsästysalueita. Lisäksi perustekniikka oli lähellä ja sen saaminen siksi oli vaivatonta. Tontin omistaa Ilkka Huuki.

Piirustusten laadinnasta vastasi Sakari Aho. Hankevastaavaksi valtuutettiin Lauri Perttula. Myöhemmin valtuutettiin Rieska-Leader avustusasioita hoitamaan Seppo Kungas.

Majan rakentaminen aloitettiin kesällä 2005. Rakentamispäätös tehtiin 10.5.2005. Rakennuslupa saatiin 17.6.2005, aloitus tapahtui hieman aikaisemmin 8.6.2005. Loppukokous pidettiin 4.12.2006.

Pääasiassa kämppä on rakennettu talkoovoimin, omasta seurasta löytyy ammattitaitoa laidasta laitaan. Talkootyötunteja kertyi 27 mieheltä yhteensä 2400 miestyötuntia.

Mäntylä koostuu itse päärakennuksesta, jonka yhteydessä on lämmin tupa ja nykyaikainen teurastamo ja jäähdyttämö. Rakennuksen takaosassa sijaitsee kylmä varasto. Pihapiiristä löytyy myöhemmin rakennettu puuliiteri sekä vuonna 2010 valmistunut kota. Pihapiirin takana on pienehkö vesialue, joka etenkin takavuosina oli erinomainen vesilintujen oleskelu paikka.

Mäntylän avajaisia vietettiin 27.10.2007.

Mäntylän pihapiiriin rakennettiin grillikota vuonna 2010. Eristetty ja lämmitettävissä oleva kotarakennus palvelee niin seuran jäseniä kuin kyläläisiäkin erilaisissa tapahtumissa.

Teurastamon laajennus rakennettiin vuonna 2013.

Mäntylä on myös Roikolan kyläläisten käytettävissä erilaisiin tapahtumiin ja kokouksiin. Lisäksi majalla on pidetty kokouksia sekä hirvenhaukkukokeita. Majan varaamisesta voi tiedustella seuran sihteeriltä ja puheenjohtajalta.

Lisää kuvia Mäntylästä ja sen rakennusvaiheista löydät kuvia sivulta sekä päiväkirjasta.

 

Mäntylän osoite on Kokkolantie 420, Kannus. Kannuksen keskustasta 4,2 km Kokkolan suuntaan, VT 28:n varressa eteläpuolella tietä. Klikkaa karttaa isommaksi.

 

takaisin